Tervetuloa, vieras – 0 kirjautunutta jäsentä paikalla. – Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Tämä on vain-luku-versio K-pelit-sivustosta:

  • Vanhojen tiedostojen lataaminen on mahdollista.
  • Sisältösivut ovat suurimmaksi osaksi näkyvillä.
  • (Vanha sivusto on konvertoitu lähes kokonaan staattiseksi, PHP:ta on vain pieni pätkä, tietokantaa ei ole.)

Seuraavat asiat eivät toimi:

  • Ei kirjautumista.
  • Ei viestien / uuden sisällön kirjoittamista.
  • Ei uusien tiedostojen uploadaamista.
  • Käyttäjät-sivu ei toimi.
  • Kävijälaskurien lukemat ovat vuosien takaa, eivätkä kasva.
  • Varmaan moni muukaan asia ei toimi.

Jos jotakin oleellista puuttuu/on rikki (esimerkiksi jokin sisältö/tiedosto jonka olet tänne aikoinaan lisännyt) tai haluat muuten vain tulla juttelemaan, niin j -at- jare.fi -sähköpostiosoite on sopiva kanava siihen :). Voit ottaa yhteyttä myös, mikäli haluat jonkin vanhan sisältösi poistettavan sivustolta.

T. Jare 12.3.2021.

Sivusto on siirretty palvelinkeskukseen

Jare
Poistunut käyttäjä
Jare

Liittynyt 2.12.2007
Ikä 32.31 v.
Kotisivut

Siirsin K-Pelit omalta palvelinkoneeltaan palvelinkeskukseen. Kyseessä on PaaS-tyyppinen hostaus (platform as a service), eli virtuaalinen palvelinympäristö, johon on automaattisesti asennettu web-palvelin, tietokanta ym. tarvittavat kilkkeet. Halusin testata kyseisen palvelun toimivuutta käytännössä. Kiinnostuneiden kannattaa lukea lisää Linkki Planeetta Internetin jenkeistä Suomeen tuomasta Jelastic-palvelusta. Kannattaa kuitenkin huomioida, että palvelun kohderyhmänä ovat kaupalliset sovellukset, joten harrastusprojekteille palvelun hinnoittelu ei välttämättä ole sopiva.

Lisäksi nyt sivustolla on paljon tehokkaammat linjat kuin aiemmalla palvelinkoneella, joten tiedostojen lataaminen ja lähettäminen sujuu nopeammin.

Kaistakapasiteetin yhteydessä kasvatin myös lähetettävien tiedostojen kokorajaa. Yksittäinen tiedosto saa nyt olla korkeintaan gigatavun kokoinen (1024 MiB). Aiemmin kokoraja oli 128 MiB. Kuten tähänkin mennessä, tilankäyttöä ei rajoiteta käyttäjäkohtaisesti.

Siirron yhteydessä otin myös käyttöön SSL-yhteyden, jonka tarkoitus on suojata mm. kaikki lomakkeet, mukaan lukien kirjautuminen.

Hakukoneiden seurantaloki

Viestit

tuhoojabotti
Poistunut käyttäjä
tuhoojabotti

Liittynyt 10.1.2010
Ikä Ei tiedossa v.
Kotisivut

Latenssista

Sivusto ei vieläkään vaikuta kovinkaan nopealta. Sivunlataus voi kestää useampia sekunteja, joka on nykymittapuulla paljon. Oletko miettinyt muuten sellaista kuin Googlen mod_pagespeed Apachelle? :p

Jare
Poistunut käyttäjä
Jare

Liittynyt 2.12.2007
Ikä 32.31 v.
Kotisivut

En ole kuullutkaan tuosta modista. Täytyy jossain vaiheessa katsoa josko sillä saisi nopeutettua sivustoa. Jos ei, niin sitten saa jäädä tällaiseksi.

[K-pelit lukuina] Kävijöitä sivulla 878 kpl, käyntejä/sivulatauksia 1824.