Tervetuloa, vieras – 0 kirjautunutta jäsentä paikalla. – Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Tämä on vain-luku-versio K-pelit-sivustosta:

  • Vanhojen tiedostojen lataaminen on mahdollista.
  • Sisältösivut ovat suurimmaksi osaksi näkyvillä.
  • (Vanha sivusto on konvertoitu lähes kokonaan staattiseksi, PHP:ta on vain pieni pätkä, tietokantaa ei ole.)

Seuraavat asiat eivät toimi:

  • Ei kirjautumista.
  • Ei viestien / uuden sisällön kirjoittamista.
  • Ei uusien tiedostojen uploadaamista.
  • Käyttäjät-sivu ei toimi.
  • Kävijälaskurien lukemat ovat vuosien takaa, eivätkä kasva.
  • Varmaan moni muukaan asia ei toimi.

Jos jotakin oleellista puuttuu/on rikki (esimerkiksi jokin sisältö/tiedosto jonka olet tänne aikoinaan lisännyt) tai haluat muuten vain tulla juttelemaan, niin j -at- jare.fi -sähköpostiosoite on sopiva kanava siihen :). Voit ottaa yhteyttä myös, mikäli haluat jonkin vanhan sisältösi poistettavan sivustolta.

T. Jare 12.3.2021.

Palvelin

Torava
Poistunut käyttäjä

Liittynyt 3.2.2008
Ikä 27.87 v.

Teen kotisivuja maksusta ja tarvitsen palvelinta asiakkailleni. Kapasiteettia ei tarvitsisi olla paljon, mutta minulla pitäisi olla kaikki valtuudet palvelintilallani, kuten itse tehdyllä palvelimella olisi. Esimerkiksi GoDaddyllä olevat domainit pitäisi voida ohjata palvelimelle oikein. Tilaa on tarpeeksi, kunhan se riittää nettisivujen tekstitiedostoille ja kuville.

Keksittekö sopivaa palvelinratkaisua minulle? Virtuaalipalvelin olisi mahdollisuus, mutta nehän on tosi kalliita? Vähintään 120 € vuodessa. Onko ainut mahdollisuus laittaa oma palvelin pystyyn?

Hakukoneiden seurantaloki

Viestit

Jare
Poistunut käyttäjä
Jare

Liittynyt 2.12.2007
Ikä 32.31 v.
Kotisivut

Viestini menee ehkä offtopikiksi, mutta pyrin vähän käsittelemään omasta näkökulmastani tätä kaupallista sivujen tekemistä.

Olen itsekin suunnitellut palvelimen vuokraamista. En tosin ole kovin paljon vertailuja tehnyt, ainakaan vielä.

K-peleillähän on oma palvelin (edellinen pöytäkoneeni) ja se sijaitsee toimistossa, jossa on nippu kiinteitä ip:itä. Pyörii hyvin eikä kuukausikuluja hirveästi ole. Tosin eri juttu sitten kun täytyy rautaa uusia joskus. Kuitenkin kaupalliseen käyttöön aion vuokrata jostakin palvelimen. En nyt muista, paljonko tämä toimiston nettilittyymä maksaa, mutta halpa se ei ole. Tosin meillä on aika paljon noita kiinteitä ip:itä. Ehkä kannattaisi ainakin harkita jos saisit johonkin järkevään hintaan nettiliittymän parilla kiinteällä ip:llä. Kannattaa myös huomioida että ainakin kotiliittymissä palveluntarjoajat tuppaavat blokkaamaan portin 25, jota käytetään sähköpostiliikeenteeseen. Siksi etteivät saastuneet koneet lähettäisi spämmiä. Eli jos aiot tarjota myös sähköpostipalvelut asiakkaillesi, joko tuon portin 25 pitää olla toiminnassa tai joudut käyttämään jotain ulkopuolista, maksullista palvelua joka kierrätää sähköpostiliikennettä toista kautta.

Mutta jos virtuaalipalvelimesta puhutaan, ainakin Linkki DataSafen virtuaalipalvelin Private maksaa halvimmillaan 39 eur/kk ja siihen kuuluu 256mb muistia ja 10gb levytilaa. Muistin ja levytilan määrää voi kasvattaa. Esim. 512mb muistia ja 20gb levytilaa maksaa jo 59eur/kk. Nuo hinnat sisältävät alv:n 23%. Eli kallista on.

Itse olen näillä näkymin hankkimassa Linkki DataSafelta Entry-vuokrapalvelimen, joka maksaa 59eur/kk (sis. alv.). Tuo on jo selvästi edullisempi kuin virtuaalipalvelin, koska levytilaa on 500gb ja muistia 2gb. Lisäksi tuo on ihan fyysinen palvelin. Selvitin sähköpostilla sen verran, että tuon palvelimen kovalevy ei kuitenkaan ole oletuksena kahdennettu. Muistelen että toisen kovalevyn lisääminen (esim RAID 1 -tilassa, eli kahdelle kovalevylle tallennetaan tismalleen sama data) maksaisi seitsemän euroa ylimääräistä per kuukausi.

Noiden palvelimien hintaan kuuluu mm. yksi kiinteä ip-osoite, ja sen avulla saa kaikki ohjaukset mailille ja www:lle tehtyä GoDaddysta ja muista palveluista. Sekä virtuaalipalvelimen että fyysisen palvelimen konsepti on sellainen, että palvelimen tilaaja saa täydet tunnukset palvelimen hallintaan. En tiedä vielä, miten käyttöjärjestelmän asentaminen käytännössä tapahtuu - tilaajan vai palveluntarjoajan toimesta. Mutta ainakin käyttöjärjestelmän saa valita itse. Webpalvelimen käyttikseksi suosittelen ubuntu-serveriä. Tosin en ole hirveästi tutustunut muihin distroihin kuin Ubuntuun.

En osaa sanoa hinnoista muualla, mutta sen verran kallista lienee kuitenkin, että kannattaa heti laskea, kuinka monta kotisivuasiakasta tarvitset, että heiltä saatava kuukausi- tai vuosimaksu kattaisi palvelimen kulut. Jos asiakkaat ovat yrityksiä tai yhdistyksiä, he varmaan suostuvat maksamaan jopa varsin kohtuullista summaa, vähintään kympin kuussa tai enemmän? Yksityishenkilöt eivät ehkä ole valmiita maksamaan kovin merkittävää summaa kuukausittain.

Jos aiot ihan säännöllisesti myydä kotisivupalveluita, suosittelen tekemään sen jonkin yrityksen puitteissa. Itse ainakin aion perustaa toiminimen, koska aion alkaa tekemään it-tukea ja kotisivujuttuja itsenäisesti ja hankkia omia asiakkaita. Yritys saa esimerkiksi vähentää verotuksensa tulonhankkimiskustannusten arvonlisäveron osuuden - eli vuokrapalvelimen kohdalla se tarkoittaa yksinkertaistettuna että saat palvelimen halvemmalla koska sinun ei tarvitse maksaa palvelimen hinnassa olevaa arvonlisäveroa. Käytännössä joudut kyllä maksamaan arvonlisäverollisen hinnan, mutta sääsät alv:n osuuden myöhemmässä verojen maksussa. Siitä hinnasta, mitä veloitat asiakkailta, joudut kuitenkin maksamaan arvonlisäveron.

Jos kotisivujen tekeminen tulee olemaan vain pieni sivutyö, silloin ei kannata sitä varten tehdä omaa firmaa, koska firmalle tulee säännöllisiä kuluja mm. kirjanpitäjän palkkioista. Tällöin hommaa voisi hoitaa ehkä jonkun tuttavan yrityksen kautta.

Itse olen eräälle yhdistykselle ja sen jäsenyhdistyksille tehnyt muutamat kotisivut (alun perin kaverin kanssa, sittemmin yksin). Joitakin vuosia sitten sivut sijoitettiin Elisan palvelimelle ja jokaista sivustoa varten hankittiin yritysweb-kotisivutila. Hinta oli muistaakseni pari kymppiä kuussa ja lasku meni luonnollisesti suoraan asiakkaalleni. Oma palkkani sivustojen tekemisestä maksettiin sivutuloverokorttia käyttämällä. Eli jos asiakkaalla on mahdollisuus maksaa palkkoja, niin siinä on yksi mahdollisuus saada oma palkan maksu hoidettua ja vielä kaikki lain määrämät maksut maksettua. Tosin asiakkaalesi tämä menettely aiheuttaa vähän enemmän vaivaa kun hänen täytyy laskea ja maksaa tuloverot ja sosiaalimaksut.

Jos päädyt siihen, että tilaat jokaiselle asiakkaalle oman webhotellin, voit myöhemmin - sitten kun sinulla on nippu asiakkaita kasassa - vuokrata palvelimen ja tarjota asiakkaillesi siirtoa sinun palvelimellesi. Sitten sinulla voi olla mahdollisuus tienata ainakin muutama euro säännöllistä ja kohtalaisen varmaa tuloa kuukausittain.

Saattaa olla, että vastasin myös asioihin, joita et niinkään kysynyt. Mutta aihe sattuu kiinnostamaan minua suuresti kun samantapaisessa tilanteessa olen itsekin :) . Jos jäi vielä kysyttävää, vastaan mielelläni. Voisin jossain vaiheessa kaivaa enemmän vertailutietoa eri vuokrapalvelimista.

Torava
Poistunut käyttäjä

Liittynyt 3.2.2008
Ikä 27.87 v.

Kiitos laajasta vastauksesta. Juuri minua koskevia asioita kävit läpi. Meni aikaa vastata viestiisi, koska en ole miettinyt näitä asioita vähään aikaan. Nyt juttu on ajankohtainen.

Teen nettisivuja yrityksille pienenä sivutienestinä ja suuremmaksi jutuksi se ei taida laajentua. Muutoin toiminimen perustaminen olisi kyllä järkevää. Kokisin parhaaksi vaihtoehdoksi tälle hetkelle tilata webhotellin esimerkiksi Linkki Webhotelli.fi'ltä. 25 gigan tilan hintakaan ei ole kohtuuton, kun sen jakaa parin asiakkaan kesken. Asiakkailla voi olla sama webhotelli siksi, koska lisädomaineja ja sähköpostilaatikoita saa käyttöön. Domain per asiakas maksaisi 25 €/vuosi, mikäli se on muu kuin .fi-päätteinen. Webhotelli maksaa 87 €/vuosi ja asiakkaiden kesken jaettuna hinta laskee aika pieneksi. Tässä tilanteessa yrittäjien ei ole oikein mahdollista lisätä kotisivukulujaan vähennyksiin, koska palvelimentarjoajan laskuttama asiakas olen minä, ja yrittäjät maksavat minulle. Mutta kuukausikulut ovat toisaalta minimaalisen pieniä verrattuna muihin kuluihin mitä yrittäjillä voi olla.

Kun vertaa webhotellin kuluja virtuaalipalvelimeen, ero on suuri, vaikka asiakkaita olisikin paljon. Mutta virtuaalipalvelin olisi hintaa huomioimatta paljon parempi vaihtoehto kuin webhotelli, ja viitsisin maksaa siitä sen takia jonkin verran enemmän. Jos hankkisin saman palvelimen kuin jota sinä olet harkinnut (se olisi hyvä), joutuisin maksamaan siitä yli sata euroa vuodessa, jos asiakkaita olisi vähemmän kuin seitsemän. Virtuaalipalvelinta käytettäessä voisin hankkia domaineja ulkopuoliselta tarjoajalta edullisesti, mutta se olisi pieni lohtu.

Oman palvelimen perustamisen este on nettiyhteys. Täällä Keski-Pohjanmaalla saa laajakaistayhteyden 24M/1M teoreettisella nopeudella 40 € kuukausihintaan. Lähetysnopeus lienee palvelimelle liian matala. Palvelin varmaan vaatisi valokuituyhteyden? Sellaisen asennus maksaisi pari tonnia minulle. Oma palvelin olisi mahdollinen, jos voisin laittaa sen pyörimään johonkin toimistotilaan, jossa on hyvä nettiyhteys.

Jare
Poistunut käyttäjä
Jare

Liittynyt 2.12.2007
Ikä 32.31 v.
Kotisivut

Löysin jossain vaiheessa palvelun nimeltä Linkki Eezy. Palvelun idea on se, että voit laskuttaa asiakkaitasi ilman, että perustat omaa yritystä. Eezy maksaa sinulle palkkaa tekemäsi laskutuksen perusteella ja ottaa itselleen jonkin osuuden laskutuksesta. Ainakin tämä helpottaisi asiakkaita, kun niiden ei tarvitsisi huolehtia tuloverojen ja sosiaalikulujen maksamisesta. Tulonhankkimismenojen arvonlisäveroa et pysty vähentämään verotuksessa - eli joudut myös Eezyä käyttäessä maksamaan webhotellin alv:n. En ole itse tuota palvelua käyttänyt, joten en osaa tarkkaan sanoa, olisiko siitä sinulle hyötyä. Kannattanee vilkaista kuitenkin. Muitakin samantyylisiä on luullakseni olemassa.

“Oman palvelimen perustamisen este on nettiyhteys. Täällä Keski-Pohjanmaalla saa laajakaistayhteyden 24M/1M teoreettisella nopeudella 40 € kuukausihintaan. Lähetysnopeus lienee palvelimelle liian matala. Palvelin varmaan vaatisi valokuituyhteyden? Sellaisen asennus maksaisi pari tonnia minulle. Oma palvelin olisi mahdollinen, jos voisin laittaa sen pyörimään johonkin toimistotilaan, jossa on hyvä nettiyhteys.”
Torava

Meidän toimistolla ei ainakaan minun tietääkseni ole valokuitua. En ole ihan varma kuitenkaan. Jos ei puhuta mistään megaluokan nettisivuista, niin pienikin upload-kaista riittänee. Toki sitten jos sivustojen määrä lisääntyy huomattavasti tai jos palvelimella tarjotaan muutakin kuin pelkkää tekstiä/kuvia, niin kaistaa pitää olla enemmän. Meidän toimistolla 5M/5M-yhteys on riittänyt hyvin. Tosin jos upload-kaista on 1M, se kuulostaa minusta jo aika pieneltä. Myös tuo portin 25 blokkaaminen kannattaa tarkistaa internetoperaattorilta, jos aikoo pystyttää sähköpostipalvelimen.

Torava
Poistunut käyttäjä

Liittynyt 3.2.2008
Ikä 27.87 v.

Onko kokemuksia sellaisesta palvelusta kuin Linkki INT2000? Ainakin on Linkki edullinen.

Jare
Poistunut käyttäjä
Jare

Liittynyt 2.12.2007
Ikä 32.31 v.
Kotisivut

Mulla ei ole kokemusta INT2000:sta. Nimen olen kyllä kuullut joskus kauan sitten.

"Rajoittamaton" levytila kuulostaa kyllä hieman oudolta.

“Palvelua ei voi käyttää palveluiden edelleen myyntiin. Levytilaa tai sen osaa ei voi myydä edelleen kolmannelle osapuolelle.”
INT2000:n sivuilta

Tämä sääntö taitaa kieltää sivutilan kaupallisen käytön. Kannattaa kysyä asiaan tarkennusta.

Torava
Poistunut käyttäjä

Liittynyt 3.2.2008
Ikä 27.87 v.

“Palvelua ei voi käyttää palveluiden edelleen myyntiin. Levytilaa tai sen osaa ei voi myydä edelleen kolmannelle osapuolelle.”
INT2000:n sivuilta

Tämä sääntö taitaa kieltää sivutilan kaupallisen käytön. Kannattaa kysyä asiaan tarkennusta.”
Jare

Joo tosiaan, sen takia tuo ei sovikaan mulle, kun juuri tuotahan mä teen.

[K-pelit lukuina] Kävijöitä sivulla 1379 kpl, käyntejä/sivulatauksia 3100.